Tanulmányi versenyeink 2016/2017.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2017. február 17-én huszonnyolcadik alkalommal rendezzük meg az országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny (általános iskola 2-8.évfolyam), 2009 óta vele egy időben a Gordiusz Matematikaverseny (középiskola 9-12.évfolyam) Vas megyei fordulóját. A verseny célja  a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását mérik.

Ez a megmérettetés nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. A résztvevők száma közel 2000 tanuló. A rendezvényre minden indulót ajándékkal. Közülük a legeredményesebb diákokat (tavaly 178 tanulót) jutalmazzuk az ünnepélyes eredményhirdetésen a Savaria

Alapműveleti Matematika Verseny

Iskolánk több éve szervezője és lebonyolítója az Alapműveleti Matematika Verseny megyei döntőjének, amely 2017. április 05-én kerül megrendezésre. Az elmúlt 15 évben egyre nőtt a verseny népszerűsége a tanulók körében. Évről évre több iskola kapcsolódott be, tavaly már vidéki iskolák tanulói is indultak. Az idei évben közel 200 versenyzőre számítunk.

Zrínyi Megyei Informatikaverseny

Iskolánk 2012-ben rendezte meg először a Zrínyi megyei Informatika versenyt. A verseny 5.-6. osztályos korosztálynak szerveződik, mivel ennek a korosztálynak nincs lehetősége informatikai tudását megmutatni más verseny keretében. Az elmúlt négy évben egyre bővült a résztvevők létszáma, érkeztek versenyzők Kőszegről, Vasvárról, Csákánydoroszlóról, Celldömölkről, Vépről és természetesen Szombathelyről is. A verseny időpontja: 2017. március 7.

Városi ÖKOverseny

Iskolánk 2009-ben rendezte meg először a városi ÖKO versenyt 3-4. évfolyamos tanulók részére. A helyszínek, a témák sokféleségét vonultattuk végig az eltelt években. A versenyt évenként nagyfokú érdeklődés kísérte.

Minden évben igyekszünk a vetélkedő során a tanulókban rejlő kreativitást és az együttműködési készséget kibontakoztatni. Előzetes feladatként használati tárgyak készítésével színesítjük a lehetőségeket. Idén az a célunk, hogy a verseny alatt a gyerekek a hétköznapi életben megtapasztalt élményeiket és szaktárgyi ismereteiket is felhasználva a tevékenységek során tudják teljesíteni feladataikat.

ÖKO versenyünk témája „TŰZ és LEVEGŐ”. A tervezett feladatok között a tűz hasznáról, hasznosításáról, veszélyeiről, illetve a levegő élettani szerepéről és védelméről szólnak.

Játékosságra, multidiszciplináris módszerek felhasználására építjük a tervezést és lebonyolítást. Előzetes feladatot is kapnak a csapatok, melyről a helyszínen adnak majd számot.

A verseny időpontja: 2017. március 29.

RICHTIG SCHREIBEN német helyesírási verseny

2014-ben rendeztük meg először a RICHTIG SCHREIBEN német helyesírási versenyünket hagyományteremtő céllal. Körbenézve a városi iskolák meghirdetett versenyei között, döntöttünk egy helyesírási verseny mellett. A verseny hiánypótló, mivel városunk iskolái hasonló versenyt soha nem szerveztek. A RICHTIG SCHREIBEN az első és mindmáig egyetlen ilyen jellegű verseny. A jelentkezők száma egyértelműen mutatja, van igény ilyen versenytípusra, amely a félénkebb tanulóknak is – épp írásbeli volta miatt – kedvező.

A verseny időpontja: 2016. november 16. 14 óra

Spelling Competition  angol nyelvű városi betűző versenyt

Idén immár harmadik alkalommal hirdetjük meg az angol nyelvű városi betűző versenyt - Spelling Competition. Eddigi versenyeinkre nagy volt az érdeklődés (tavaly 6 iskolából 10 csapat érkezett), a nevezett csapatok komolyan versenyeztek, kiváló felkészültségről téve tanúbizonyságot. A verseny az angolszász országok ma már világméretűvé nőtt helyi, területi, majd országos versenyeinek adaptálása, így a diákok nemcsak a betűzési, hanem országismereti, kulturális tudásukat is bővíthetik általa. A feladatok hasonlóak az eredeti versenyfeladatokhoz, igazodva a mindenkori hazai tananyaghoz.

A verseny időpontja: 2016. november 15.

Tanev rendje

etlap

tanulas