Egy napsütötte keddi napon ismét részt vehettünk, egy Németh Tamás bácsi által szervezett természettudományi kiránduláson. Úti célunk ezúttal a mosonmagyaróvári Futura volt. Az épületbe belépve karszalagot kapott mindenki, és már mentünk is az első állomásra, ahol egy nagyon érdekes kísérlet bemutatását láthattuk.

Most is a fizikán volt a hangsúly, többnyire elektromos áram és feszültség témakörben. Ha valaki elég bátor volt, önkénteskedhetett, a saját bőrén tapasztalhatta meg mire is képes a fizika. A bemutató befejeztével birtokba vehettük a három szinte játszóteret.  Igen, játszótérnek mondhatom, mert tulajdonképpen játékok voltak nagyobbaknak. Mindent kipróbáltunk, nagyon élveztük, hogy ilyen játékos módon fedezettük fel a dolgokat.

A kirándulás fénypontja azonban a planetárium volt. Miután beléptünk és kényelembe helyeztük magunkat kicsit vizsgálódtunk az égbolton. Láthattuk a nevezetes csillagképeket, ismertebb bolygókat.

Kora délután elindultunk hazafelé. Mindenki elfáradt, de a hangulat a visszaúton is töretlen volt, csak úgy, mint odafelé.

Tanev rendje

etlap

tanulas