Köznevelési típusú sportosztály  „A”  

Ezekbe az osztályokba azok a tanulóink járnak, akik az egészséges életmód igényeit követve, szeretik a mozgást, vagy elkötelezett hívei egy-egy sportágnak, s a tanulás mellett később e területen is szeretnék tudásukat kamatoztatni. Heti 5 testnevelés óra mellet sportágválasztó, küzdelem és játék, valamint tanulásmódszertan tantárgyak, valamint Palotasakk program segítik az eredményes felkészítést. Délutánonként játékos foglalkozások keretében tanulhatják meg diákjaink a csapatsportágak alapjait.

Alsó tagozaton hangsúly az atlétikai megmérettetéseken, játékos sportvetélkedőkön, labdás ügyességfejlesztésen van. A lányoknak kézilabda, kosárlabda, röplabda; fiúknak labdarúgás, kosárlabda rendszeres edzése ad lehetőséget arra, hogy felső tagozatra az alapokat megfelelően elsajátítva, egyesületi csapat tagjai lehessenek.  1-2. évfolyamon heti két alkalommal úszásoktatást biztosítunk

Felső tagozaton a választott sportág ad sok lehetőséget, hogy minél jobb eredményt érjen el a tanuló egyénileg és csapatban is. Hetente két délelőtti edzést biztosítunk szakedzők irányításával.

A Zrínyiben elkezdett munkát, eredményes tanulóink a Nagy Lajos Gimnázium sportosztályában folytathatják.

Várjuk a mozgást szerető, aktív nagycsoportosok jelentkezését. A bekerülés feltétele játékos fizikai képességvizsgálaton történő megfelelés.

 

Tanítók a 2017/18-es tanévben:

 

 

Tanev rendje

etlap

tanulas