Iskolai alapítvány támogatásának köszönhetően lehetőségünk adódott padlórobot csomag beszerzésére. Ezekkel az eszközökkel tudjuk biztosítani a 3-4. osztályos tanulók informatika oktatás keretein belül a robotika alapjainak elsajátítását, továbbá a robotméhecskékkel történő gondolkodásfejlesztés számos kapcsolódási lehetőséget biztosít más tantárgyak felé is (matematika, környezetismeret, magyar nyelv és irodalom, rajz és technika). Kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt.

Az eszközök a hozzákészített eredeti gyakorlópályán vagy tetszőleges, egyénileg elkészített pályával használható. A kiindulópontra helyezve a beprogramozott lépéseket hajtja végre, a lépéssor végén hangjelzést ad. A tanuláshoz használt pályától függően számos különböző feladathoz használható. Az irányok megtanulása mellett támogatja az egyes alapismeretek (számok, színek, alakzatok, állatok neve stb.) játékos elsajátítását. Az eszközök támogatják a hagyományos frontális óra helyett az egyéni, páros vagy csoportmunkára építő tanulásszervezési megoldásokat, sőt összetettebb projektmunka is megvalósítható a segítségükkel. Mivel az eszközhasználat a diákok közvetlen tevékenységét igényli, ezért a tanár szerepe a feladatok meghatározására és a végrehajtás eredményességének támogatására irányul.

A gyerekek nagyon megkedvelték ezeket a Beebotokat, örömmel és játszva oldják meg a kitűzött feladatokat. Néhány tanuló így nyilatkozott: " Nagyon várom már a következő órát, ahol a méhecskével fogunk játszani!" "Nagyon tetszett az óra!" "Az a jó a méhecskében, hogy könnyebben meg tudom oldani a feladatokat."

 

 01

 02

 

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.