2023.02.07- 02.20-ig Kanadában,, Québecben rendezték meg 63.alkalommal, az u13-as korosztálynak, a világ legnagyobb jégkorongtornájàt, a PEEWEE-t, ahol egyetlen magyar csapatként, a Hungary Talent színeiben Varga Iván is lehetőséget kapott a bizonyításra. A 13 év alatti játékosok a második legererősebb szinten, az AA Elitben játszottak három tétmeccset, továbbá tíz edzőmérkőzést a tíznapos észak-amerikai túra során. 
A Hungary Talent első ütközete a New York Islanders ellen volt, amely mérkőzést úgy veszítették el 3-0-ra a mieink, hogy az első két harmad után még 0-0-t mutatott az eredményjelző. „Nagyon nagy élmény volt először jégre lépni, főleg ilyen híres klub ellen. Sokáig jól tartottuk magunkat, így nem nagyon csüggedtünk a vereség miatt” — mesélte Varga Iván.
A második összecsapáson már összejött a magyar siker: az első ellenfélhez képest nem kevésbé hangzatos nevű Washington Little Capitals ellen 5-2-re nyertek a fiúk. 
A következő párharc a végállomást jelentette a Hungary Talentnek, hiszen a Leligh Valley Phantoms (amely az NHL-ben szereplő Philadelphia Flyers fiókcsapata) ellen 4-1-re alulmaradt. A kanadai túra ennek ellenére nem ért véget a magyarok számára, ugyanis a tíznapos kint tartózkodás alatt összesen tizenhárom tét-, illetve edzőmeccset vívtak, s a többi között japán, román és kanadai csapatot is vertek a mieink. Viszonyításképpen a magyar bajnokságban egy teljes szezon alatt játszunk huszonegy mérkőzést, itt viszont tíz nap alatt lenyomtunk tizenhármat. Tempóban és akarásban is nagyon sokat fejlődtünk, mert fel tudtuk venni a versenyt a kinti riválisokkal szemben. Igaz, még csak felvettük és nem diktáltuk a tempót! 
A jégkorongozás mellett azért szántunk időt a kikapcsolódásra is. Megnéztük a várost, ellátogattunk egy látványos vízeséshez és a -13 fokos hőmérséklet miatt rengeteg hóhoz is volt szerencsénk. Szánkóztunk és megcsodáltunk egy jéghotelt is, amit állítólag hat hét alatt építettek fel. Kanadában van egy olyan hagyomány, hogy minden hokicsapat visz magával kitűzőt és a gyerekek egymással cserélgetik azokat. Ebből mi sem maradtunk ki, magas szintre járattuk a csereberét 
“ Elég sokat tanultunk a túra során. Az első meccs után egyre jobbak lettünk, gólokat is lőttünk. Nagyon nagy hatással volt rám ez a torna, és már alig várom, hogy itthon is kamatoztathassam az ott szerzett tapasztalatokat! “- összegzett Iván.
 
Képek az eseményről: -- ITT --
 
Gratulálunk, és büszkék vagyunk Rád!
Hajrá ZRÍNYI!
 

 

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.