Megtisztelő felkérést kapott iskolánk egyik  történelemtanára:

A Történelemtanárok Egylete felkérte egy podcast interjú adására, melyben Bárány Balázzsal beszélgetett a Zrínyiben végzett eddigi munkájáról.

"Mai vendégem, Várnainé Balogh Beáta, igen sokoldalú személyiség. Történelemtanári végzettsége mellett rendelkezik régésztechnikusi és muzeológusi tapasztalatokkal, melyek segítségével minden óráján sikerül életre keltenie a múltat.

Ötleteit, sikereit örömmel osztja meg másokkal is a közösségi médiában. Bea Néni Históriás Oldala jelenleg 2678 követővel rendelkezik, ahol számos ismeretterjesztő cikk és videó mellett diákjairól és alkotásaikról készült képeket is megoszt – természetesen szülői engedéllyel.

Sikerét jól mutatja, hogy nemcsak diákjai, de számos kollégája is követi őt. Sőt, gyakran kérnek tőle tanácsot, ötleteket az ország minden szegletéből!

„Igaz, hogy az utánpótlás egyre kevesebb. Ezt nagyon sajnálom, de pont azzal tudnánk egy többletet generálni, hogy megmutatjuk: mi idősebbek is képesek vagyunk a megújulásra. Szüksége is van a mai gyerekeknek arra, hogy egy egészen más módszertant dolgozzunk ki az ő tanításukra.”

A Haver Alapítvány, mely a zsidóság múltjának hiteles megismertetését tűzte ki célul, idén őt kérte fel egyik nagykövetének.

A beszélgetés során az alábbi témákat érintettük:

  • a közösségi média és az ott megosztott saját anyagok tanórai felhasználása
  • a tanulók motiválása szorgalmi házi feladatokkal és játékosítással
  • az onilne oktatás hatása a történelemórákra
  • milyen tudásra van szüksége egy mai történelemtanárnak?"

Linkek:

Bea néni portfólió

Interjú Bea nénivel

Rapos Vivien cikke Bea néni módszeréről

Bea néni feladatai a Genial.ly alkalmazásban

A Motimore játékosítási rendszer

Centropa Alapítvány


Linkek az epizódhoz:

Spotify

Soundcloud

Youtube

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.