A lány labdarúgásnak eddig nem volt nagy múltja a Zrínyiben, hisz labdarúgó lányokból mindig kevés van sajnos. Az ezt megelőző években csak a Viktória FC - Illés Labdarúgó Akadémia Női Szakágának a Viktória kupáján vettünk részt. Az idei volt az első alkalom, hogy a diákolimpiára is neveztünk. A városi, és a megyei fordulót is magabiztosan nyertük, amivel kijutottunk az országos döntőre.

A döntő csoportmérkőzésein elsőként a Péccsel találkoztunk, ahol egy kemény mérkőzésen, de 4 gólt lőve nyertünk. A lányok még félig aludtak, de elég volt szerencsére. A második mérkőzésen találkoztunk a későbbi bajnok, Felcsút csapatával, akiktől 4-0-s vereséget szenvedtünk. Nem sikerült kijavítani azokat a hibákat, amiket már az első mérkőzésen is elkövettünk, és itt a Felcsút meg is büntetett minket. Számolgatva, tudtuk, többet nem lehet hibázni, ezért a kapuban, és a védelemben változtattunk. Meg is lett az eredménye, a Balatonfüredet 4-1-re, a Debrecen csapatát pedig 4-2-re legyőztük, így mi örülhettünk csoport másodikként, hogy a legjobb 8-ba kerültünk. Másnap a Zsira csapatát 4-1-el lehengereltük, és már a legjobb 4 között voltunk. A második napra, betegség, és egyesületi elfoglaltságok miatt csak egy cserével érkeztünk, ami meglátszott a teljesítményen is, hisz nagyon elfáradtak a lányok. Az sem segítette a csapatot, hogy a mentális problémákon nem sikerült felülkerekedni játékosainknak, és így a Dunakeszi elleni 2-0-s vereséget követően a bronzért játszottunk. Végül a bronzmérkőzést büntetőkkel 3-2-re vesztettük el Gyula csapata ellen. Az edzők véleménye alapján a csapat legjobb csatára Szabó Dóra, legjobb védője Széplaki Sára csapatkapitány, és a kapuban kiemelkedő munkát végzett Unger Viktória.

A csapat tagjai: Németh Emma, Unger Viktória, Babos Hanna, Erdősi Anna, Első Hanna, Széplaki Sára©, Szabó Dóra, Kelemen Zsófia, Cuczai Daniella.

A csapat felkészítői a Zrínyi testnevelői, a Lurkó UFC, a Király SE, és az Illés Akadémia edzői stábja, akiknek ezúton is köszönjük munkájukat!(VG)

Képek az eseményről: -- ITT --

 HAJRÁ ZRÍNYI!

 01

02

03

04

05

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.