2023. április 26-án a Fenntarthatósági Témahét keretében érzékenyítő öko-napot tartottunk mindkét épületünkben, az összes tanuló részvételével.

Örökös öko-iskola lévén szívesen vettük a Rotary Club megkeresését, hogy hazánkban első iskolaként dolgozzunk ki egy programot a környezetvédelem, a mikroműanyagok veszélyei kapcsán.

Ezzel egy nemzetközi pályázathoz kapcsolódunk az END Plastic Soup program keretében.

Készítettünk egy kérdőívet a tanulók számára, előzetesen felmérve ismereteiket, tapasztalataikat a környezetvédelem terén. Ennek eredményei alapján terveztük meg öko-napunkat.

Hallhattunk előadásokat a műanyagok veszélyeiről, a használt olajok hasznosításáról, szemetet szelektáltunk, videókat néztünk, és kvízeket töltöttünk ki a témában. Küzdöttünk a műanyagokkal sorverseny keretében, megismerkedtünk az öko-címkékkel, és ülhettünk elektromos autóban is.

Ezen a szerdai napon a Rotary Club tagjai a pedagógusokkal együttműködve egy sikeres és aktív programot hoztak létre a diákok számára.

Előzetesen alkotói pályázatot hirdettünk a tanulók között, melyre installációk, használati és dísztárgyak, társasjátékok készültek szép számmal, ezekből kiállítást is készítettünk mindkét épületünk folyosójára.

Az elkészült tárgyakat zsűrizték a Rotary Club tagjai, egy, a pedagógusokból álló zsűri, és közönségszavazást is tartottunk. Ezek alapján jutalmaztuk az elkészült műveket.

Osztályokat díjaztunk a közös munkájukért, tanulókat egyéni pályaművekért. Ezekhez a támogatást a Rotary Club és a Dalma Fagyizó együttesen biztosította.

Nné Mizda Szilvia

Képek az eseményről: -- ITT --

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.