Augusztus 19. A vakáció és a suli küzdenek. Persze, hogy mi győztünk. Olyan programot tudtunk kínálni, amit még soha. Atlétika VB egy vonatjegy áráért. Persze nézőként. A megszólított tanulók a tavalyi tanév alapján lettek kiválasztva. Aki tehette élt is a lehetőséggel, hogy élete egyik legszebb élményét gyűjtse be.

Ahogy Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke Radnótit idézte „lángoktól ölelt kis országunk” házigazdája idén a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, az ATLÉTIKA VILÁGBAJNOKSÁGnak. A kormány támogatásával szinte ingyen vehettünk részt ezen a hatalmas világversenyen. Már a stadionba belépés is hátborzongató élmény és az ott átélt hangulat elmondhatatlan.

Mi azért választottuk az első nap délelőttjét, mert a szombathelyi kalapácsvető férfiak ekkor küzdöttek a VB döntőbe jutásért. Így lehettünk szemtanúi annak a ritka pillanatnak, amikor Halász Bence első próbálkozásra döntőbe dobta magát a VB-on. A másik két szombathelyi dobóért is nagyon szorítottunk, ennek ellenére, bár remekül teljesítettek ebben a rettentően szoros mezőnyben nekik nem sikerült a döntőbe jutás /sajnos/.

Közben más számokban is követhettük a világ elitjének küzdelmét. Nagyon nagy öröm volt látni, hogy szinte minden számban volt magyar induló. Ők sorra döntötték saját és az országos rekordokat. Nagyon nagyon látszott /Szilágyi Áront idézve/ magyar címerrel a szívük felett versenyezve életük legjobbját szeretnék elérni.

Minden magyar sikernek örültünk, de azt is szívmelengető volt látni, ahogy a hétpróbázó „lányok” kezdték a küzdelmeket. Vasárnap amint már tudjuk még jobban teljesítettek, mint az várható volt. Remekül hajítottak, ugrottak, futottak…

Aki látta Halász Bence döntőjét akár csak /velem, velünk együtt/ a TV-ben átélhette mit jelentenek, milyen súlyosak a centiméterek, a másodpercek ebben a spotágban. GRATULÁLUNK BENCÉNEK és minden magyar versenyzőnek! Bízunk benne, hogy sokukért Párizsban is szurkolhatunk!

A gyermekek nagyon jól érezték magukat és velünk együtt csak csodának élték meg a látottakat. Szenzációs élmény volt.

Csak egy apróság. Sokan nem is hinnék, de már a diákolimpiákon is sokszor ilyen hajszálak döntenek a helyezéseken. Ezért is gratulálunk még egyszer minden az országos diákolimpián jól teljesítő diákunknak és köszönjük szülők támogatását!

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.