ISMÉT ORSZÁGOS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT ISKOLÁNK
 22 arany

 

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) 2024. február 27-én rendezte meg éves díjátadó gáláját a Magyar Sportok Házában.

A százegy sportiskolát tömörítő szövetség által felállított eredményességi rangsorban iskolánk az előkelő ÖTÖDIK helyen végzett a köznevelési típusú általános iskolák kategóriában. A díjat Kis Gábor igazgató úr vette át.

Rózsa József, a SIOSZ elnöke ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2023-ban kiemelkedő eredményeket elért sportiskolákat.

 A rendezvényen jelen volt dr. Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség Kiemelt Sportakadémiák és Sportegyesületek Igazgatóságának igazgatója, dr. Reinhardt Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó és Gál Csaba, az NSÜ főosztályvezetője.

Tanulóink 2023-ban összesen 82-szer állhattak dobogón, ami sportiskolánk történetének eddigi rekordja.

A diákolimpiák országos döntőin elért összesített eredmények alapján a Zrínyi 4000 általános iskola közül 2. helyen végzett. Erről korábban már beszámoltunk. A SIOSZ eredményességi rangsor V. helyezése azért fantasztikus eredmény, mert itt a szakszövetségek, egyesületek által rendezett OB döntők, de EB, VB és Ifjúsági olimpiai eredmények is számítottak. Mindössze négy fővárosi (több sportág elitképzése csak itt megoldható), valamint néhány vízhez kötött sportágat (kajak, kenu, vitorlázás…) biztosítani tudó sportiskola tanulói értek el az összesítésben jobb helyezést. Ha mindehhez hozzáadjuk, hogy a jutalmazott intézmények közül nálunk évfolyamonként csak egy sportiskolai osztály működik, szemben a tisztán sportiskolai profilú díjazott iskolákkal, akkor még inkább büszkék lehetünk és dicsérhetjük kiváló sportolóinkat.

Köszönet illeti a testnevelő kollégák, valamint az egyesületek felkészítő edzőinek munkáját. Köszönjük a szülők támogatását, versenyeken a rengeteg buzdítást.

ÖRÜLJÜNK EGYÜTT TANULÓINK, ISKOLÁNK SIKEREINEK!

HAJRÁ ZRÍNYI!

  Egyéni sportágban Egyéni sportág páros, három és négy fős versenyszámai Csapatsportág
Dobogós helyezések I. II. III. I. II. III. I. II. III.
Utánpótlás VB, 2023             1    
Utánpótlás OB országos döntő 2023 5 2 3 3 1       3
Diákolimpiai országos döntő 2022/2023 5 1 3 7 4   1 22 21
Csapatsportágak esetében az adott helyezést elérő csapatban az iskola diákjai közül szereplő sportolók száma szerepel.

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.